← terug naar overzicht

Trends herfst 2015

Jij loopt er wel leuk en hip bij, maar hoe is het eigenlijk met jouw interieur gesteld? Soms kijk je er lange tijd niet naar om, maar het is o-zo-leuk om een frisse wind door je huis te laten waaien. Benieuwd naar de najaarstrends? Wij hebben ze voor je uitgezocht!

Lang leve lambrisering
Lam-inaat en lam-bresering. Ze hebben niet alleen de eerste drie letters gemeen (komt er zoveel alcohol aan te pas bij het produceren?). Ook hebben ze een mooie overeenkomst; één plank is niets, maar alle tezamen zijn ze een goed geheel. Dit jaar is lambrisering terug van weggeweest. Gelukkig hoef je niet de schrootjes bij oma van de muur te halen. De trend is in een nieuw jasje gestoken. Van verf tot behang en van schrootjes tot een voorzetwand. Alles mag dit najaar! Een lambrisering breekt een lange saaie muur. Ook past men het toe om optisch met ruimtes te spelen. Wist je bijvoorbeeld dat een ruimte hoger lijkt wanneer je gebruik maakt van een lage lambrisering in een lichte kleur?

Krijg je zin om ideeën op te doen? Check ons Pinterestbord vol met leuke vondsten op het gebied van lambrisering.

Grafische retro
Grafische vormen en retro passen als geen ander bij elkaar. Door een drukke wand te combineren met vintage items, creëer je een retro look. Is een hele wand teveel van het goede? Plaats een fotolijstje gevuld met grafisch beeld of mooie tekst op een vintage dressoir. En klaar is de interieurstylist! Benieuwd naar meer ideeën op het gebied van vintage en retro items? Neem eens een kijkje op ons Pinterestbord!

Gezond groen
Als in – dat je groen ziet van gezondheid? Nee, kikker. Dat niet. Wel is het heel gezond om wat groen in huis te halen. Uit onderzoek is veelvuldig gebleken dat het naar binnenhalen van de natuur een positief effect heeft op de gezondheid. Wat is groen, komt uit de koektrommel en is maar half gezond?

Een biskiwi.

Groene items geven rust en een veilig gevoel. Blijkbaar wordt het najaar van 2015 druk en onveilig, want groen in huis wordt hip. Van gefotografeerde planten aan de muur tot bloemetjes op het servies, zet de voordeur maar open en laat de natuur maar naar binnen waaien! Uiteraard zijn ook échte planten dit najaar niet uit ons huis weg te denken. Ze zijn goed voor het binnenklimaat en verminderen stress. Toch op zoek naar wat prikkels? De cactus is dit najaar favoriet en zal populair zijn. Het geeft bijvoorbeeld een leuk effect om verschillende cactussen bij elkaar te zetten.

Helemaal-hip-met-één-tip? Plaats een vintage kastje voor de lambrisering, zet daarop een plantje en een grafische gevuld fotolijstje.

grafische-vormen-interieur-2