Heb je een vraag? Kijk eerst even of deze misschien al wordt beantwoord op 'Hoe werkt het eigenlijk?' of misschien staat jouw vraag tussen de andere veel gestelde vragen.

Zo niet, neem contact met ons op via het contactformulier:

Bij hoge nood kun je ons natuurlijk ook direct bereiken:
[email protected]

Tweedehandslaminaat.nl is een online ontmoetingsplaats voor kopers en verkopers van tweedehands laminaat. De website is opgericht door Chantal Dekker;

Als student werd ik ingeloot voor een huurhuis. Zonder vloer. Bij de bouwmarkt stond ik met mijn ogen te knipperen, want met de vierkante meters bij elkaar opgeteld, ondervloer en plinten is een paar honderd euro niets. Mijn conclusie was al snel: een paar honderd euro minder en een vloer met een ‘euroknaller-uitstraling’. De duurdere vloeren van de bouwmarkt vond ik wél mooi, maar hoelang zou ik in dit huis blijven wonen? En wat zou de afschrijving per dag zijn voor zo een vloer? Ik besloot het milieu een handje te helpen en voor een tweedehands vloer te kiezen.

Snel zoeken

“De vloer moet er door de koper uitgehaald worden” of “we wonen wel op vierhoog”. De bekende zinnen die in kleine letters onderaan een advertentie van de verkoper staan.

Het sjouwen, vervoeren en opnieuw leggen zijn voor een vrouw met twee linkerhanden al genoeg uitdagingen. Het uitpluizen van de advertenties en het mailen met de verkoper kost uiteindelijk tijd. Ik vond het vervelend dat aanvinken wat ik zocht niet mogelijk was.

Goed spul voor je geld

Met een afspraak in de agenda, kreeg ik twijfels. Mensen om mij heen verklaarden mij voor gek: “tweedehands? Straks koop je een partij rommel.” Ik had geen idee waar ik op moest letten om teleurstelling te voorkomen. Gaat het tegenvallen en zou ik straks alsnog naar de bouwmarkt rijden en indirect veel betalen voor een goedkope vloer?

Ophaalzekerheid

De verkoper aan de andere kant van het land rook mijn twijfels. Er werd mij gevraagd of ik wel écht op kwam dagen -“eind van de middag heb ik de sleuteloverdracht, dus anders heb ik echt een probleem”- en of ik een aanbetaling wilde doen. Ik maakte 10% van het totaalbedrag over en besloot het risico op de bekende ‘kat in de zak’ te nemen.

Nu ben ik de trotse bezitter van een mooie laminaatvloer. Een vloer die mij een tachtigste (!) heeft gekost van een nieuwe kwaliteitsvloer. Deze trots in combinatie met de punten die ik miste in het aankoopproces, brachten mij op het idee van Tweedehandslaminaat.nl. Met een uitgebreide zoekfunctie, een kwaliteitskeurmerk en ophaalzekerheid zijn we klaar voor de toekomst. Een toekomst zonder wegwerpmaatschappij én een goed gevulde portemonnee!