1. Meten = weten
 2. Gefeliciteerd! Je bent op het geniale idee gekomen om een ‘dure’ vloer voor weinig geld aan te schaffen. Om er zeker van te zijn dat er voor elk hoekje laminaat is, moet je de ruimte goed opmeten.

  Grote kans dat de vorige eigenaar een aantal planken verzaagd heeft. Ook jij zult dit doen om de vloer op maat te maken voor jouw stulpje. Houdt dus rekening met dubbel zaagverlies ten opzichte van een nieuwe vloer. Het is verstandig om 10 tot 20% bij het aantal vierkante meters op te tellen. Bekijk de ruimte goed en evalueer of er veel hoeken zijn en er veel verzaagd zal worden. In dat geval kies je voor 20%. Gaat het om een vierkante ruimte, dan volstaat 10% extra.

  Voorbeeld: Je zoekt laminaat voor een vierkante slaapkamer van 20 m2: 20 m2 + 10% = 22 m2. Je moet dus op zoek naar een partij laminaat vanaf 22 vierkante meter.

 3. Zoekt en gij zult vinden
 4. Via onze uitgebreide zoekfunctie vind je gemakkelijk wat je zoekt. Je kunt aanvinken naar hoeveel vierkante meter je op zoek bent, maar ook of je zin hebt om het bij een verkoper op vierhoog te halen. Je kunt aangeven of je een merk in gedachten hebt, maar ook hoeveel kilometer je maximaal wilt rijden om de partij op te halen. En dit zijn nog maar enkele voorbeelden. Alle mogelijke specificaties opnoemen lijkt ons niet interessant, neem zelf een kijkje op de kooppagina.

 5. Kwaliteitsadvies
 6. Uiteindelijk kan elk laminaat opnieuw gelegd worden, maar het een leent zich er beter voor dan het ander. Simpelweg omdat het vaak van betere kwaliteit is. Om je te wijzen op de zogeheten ‘toppers’ tussen onze advertenties kenmerkt Floris Floer deze met een ‘Florisvink’. Hij heeft het aangeboden laminaat goed bestudeerd op punten als dikte, merk, aantal jaar oud enzovoort. Hij zorgt er zo voor dat jij als koper een grote kans hebt op een zeldzame partij tweedehands laminaat. Dus wil je goed spul voor je geld? En teleurstelling, zo goed als, voorkomen? Bied op een partij voorzien van een Florisvink en sla zijn gratis advies niet in de wind!

 7. Deal sluiten
 8. Wanneer je interesse hebt in een mooie vloer, breng je een bod uit. De verkoper wordt hiervan op de hoogte gebracht. Als jij vervolgens de hoogste bieder bent, neemt hij of zij contact met jou op via de mail. Samen komen jullie tot een afspraak omtrent het wel of niet doen van een aanbetaling en een ophaaldatum. Het kan natuurlijk gebeuren dat er problemen opduiken. Je hebt een dubbele afspraak gemaakt of misschien is het busje van de buurman toch niet beschikbaar. Geen paniek! Floris Floer to the rescue! Laat het de verkoper in ieder geval op tijd weten als er iets niet volgens plan verloopt.

 9. Ophalen & afrekenen
 10. De dag is aangebroken om kennis te maken met je nieuwe aanwinst. Onderschat het gewicht van een partij laminaat niet en pas het vervoermiddel hierop aan. Het advies luidt niet meer dan 25 m2 een personenwagen. Bedenk dat de planken gaan glijden tijdens het rijden. Tref voorzorgsmaatregelen en neem bijvoorbeeld schilderstape en dekens mee. Vergeet daarnaast niet het afgesproken bedrag aan contant geld mee te brengen.

 11. Leggen of blijven liggen
 12. Het laminaat is op de plaats van bestemming, maar nu moet deze vracht hout nog omgetoverd worden tot een strak vloertje. Begin je al te zweten bij het idee of heb je niet het juiste gereedschap? Bekijk eens het aanbod van Floris Floer. Voor een paar tientjes legt hij jouw laminaatvloer en kun je zelf lekker in bed blijven liggen. Kies je ervoor om zelf de handen uit de mouwen te steken? Lees de tips van Floris. Hij geeft je aanwijzingen over welke ondervloer je moet kiezen, maar ook wat goed gereedschap is. Hij vertelt je hoe het laminaat gelegd moet worden, maar ook wat je met beschadigde planken kunt doen.

 13. Gevloerd
 14. Na het vastzetten van de laatste plinten, ben je aardig gevloerd. Probeer nog niet aan je vermoeidheid toe te geven, maar nog even een trots moment te pakken. Ga rustig op een stoel zitten, kijk goed om je heen, hef je handen in de lucht en klap ze tegen elkaar; applaus voor jezelf! Gefeliciteerd met deze mooie laminaatvloer!

  Heb je na deze uitleg nog vraagtekens? Kijk dan eens bij ‘vragen’. Staat jouw vraag er niet tussen? Kijk even op onze contactpagina en vraag het ons!

 1. Laminaatgegevens
 2. Gefeliciteerd! Je bent op het geniale idee gekomen niet naar het grofvuil te rijden, maar geld te vangen voor je oude vloer. Binnen een paar klikken staat jouw laminaat gratis online;

  • Maak foto’s van het laminaat. Probeer deze met daglicht te maken en vanuit verschillende hoeken. Tip: laminaat dat nog in de ruimte ligt geeft een beter beeld dan opgestapeld laminaat in de schuur.
  • Meet de ruimte op. Pak je meetlint erbij en meet op hoeveel vierkante meter je te koop hebt. Inventariseer daarnaast of de ruimte veel hoeken bevat en er dus veel verzaagd is.
  • Probeer één plank los te klikken. Hierdoor kun je achterhalen hoe dik de vloer is en van welk merk het is. Veel kopers checken of het laminaat een ‘Florisvink’ heeft. Dikte van het laminaat is een van de specificaties van dit kwaliteitsadvies. Klik hier voor meer informatie over hoe je een Florisvink bemachtigt.

  Kruip achter je computer en ga door naar de volgende stap!

 3. Advertentie plaatsen
 4. Vul de gegevens in op het verkoopformulier. Probeer deze zo volledig mogelijk in te vullen, want de koper is kritisch. Maak er een goede reclamecampagne van. Op die manier zullen veel mensen jouw advertentie bekijken. Vervolgens is het afwachten tot de hoogste bieder zich meldt!

 5. Deal sluiten
 6. Wanneer een koper interesse heeft in jouw mooie vloer, wordt je hiervan op de hoogte gebracht via de mail. Indien je bij het invullen van de advertentie gekozen hebt voor ‘bieden’, ontvang je van elk bod een melding. Als je van mening bent dat de hoogste bieder zich gemeld heeft, sluit je met hem of haar een deal. Door op de naam van de betreffende bieder te klikken, kom je automatisch in het mailprogramma van Tweedehandslaminaat.nl terecht.

  Plan de afspraak niet op het laatste moment en voorkom tijdnood. Lees hier meer over bij punt vijf: ophaalzekerheid.

 7. Afscheid nemen
 8. Nadat je een afspraak hebt gemaakt met de koper, wordt het tijd om afscheid te nemen van je oude vloer. Probeer het verwijderen van de vloer met liefde te doen. Het laminaat is toch ook al die jaren lief voor jou geweest? Kijk eens bij de tips van Floris Floer, als je geen idee hebt hoe je dit karwei zorgvuldig aan moet pakken. Misschien raak je meteen diep onder de indruk van Floris; je hebt geluk! Ook voor het uithalen van een laminaatvloer is Floris in te huren.

 9. Ophaalzekerheid
 10. We gaan er natuurlijk van uit dat de koper zich aan zijn afspraken houdt. Jammer genoeg zijn er uitzonderingen, waardoor jij als verkoper in tijdnood komt. Bijvoorbeeld omdat je de huur opgezegd hebt en dus voor een bepaalde datum het huis op moet leveren. Om te voorkomen dat jij met de partij blijft zitten of alsnog naar het grofvuil rijdt, biedt Tweedehandslaminaat.nl ophaalzekerheid. Als je geconcludeerd hebt dat de koper niet op komt dagen, neem je contact met ons op. Wij komen het laminaat binnen 24 uur bij jou ophalen. Zorg dus dat de afspraak met de koper 48 uur voor de definitieve oplevertijd is, want Floris is snel, maar hij kan helaas niet vliegen.

  LET OP! Floris heeft logistieke problemen en biedt dus vanaf 1/9/2016 tijdelijk geen 'ophaalzekerheid' aan. Excuses voor het ongemak!

 11. Plaats maken in je portemonnee
 12. Met tranen in je ogen heb je de nieuwe koper uitgezwaaid. Troost jezelf met de gedachten dat hij of zij net zo blij is met de vloer, als jij altijd bent geweest. En check je goed gevulde portemonnee! Wat ga je daar eens mee doen?

  Heb je na deze uitleg nog vraagtekens? Kijk dan eens bij ‘vragen’. Staat jouw vraag er niet tussen? Kijk even op onze contactpagina en vraag het ons!