← terug naar overzicht

Marleen in haar maisonette

Met mijn ogen dicht, stond ik in de betonnen ruimte. Al dromend over de inrichting, nam ik de beslissing; let’s do it! Ik wilde bewijzen dat het inrichten van een huurhuis geen ‘weggegooid geld’ hoefde te zijn. Bij elke aankoop stelde ik mezelf de vraag: is dit een investering in het huis óf de toekomst? Simpel gezegd, de vriezer gaat mee naar een volgend huis, maar de vloer blijft. Op zoek naar een tweedehands vloer dus! Het voelde behoorlijk als een risicovol project, maar de foto’s bewijzen het eindresultaat. Het is prachtig! Visite kijkt vol verbazing als ik zeg dat het tweedehands is. En ik ben zelf ook nog wel eens verbaasd, als ik binnenstap. Grote kans dat ik deze sfeervolle vloer ook nieuw had uitgezocht. Veel andere items zijn ook tweedehands of hand made! Mijn favoriet? De bruine kist, die als salontafel dient. Maar ook het zelfgemaakte witte aardappelkist-kastje. Al met al is het een fijn huisje geworden. En nog fijner is dat het huis en de bankrekening elkaar nog leuk vinden :)

Guess what? Het beeld wat ik voor ogen had bij het beslismoment, is exact hoe ik het nu ingericht heb!

Tips? Zeker!
-Goedkoop is duurkoop. Als je wil dat iets langer meegaat dan een paar jaar, investeer hier dan ook in. Ja een wasmachine is duur. Maar als je het over twee jaar weer uit moet geven, baal je pas echt.
-Spread the word! Laat mensen in je omgeving weten dat je op zoek bent naar tweedehands spullen. Je zult verbaasd zijn wat er van zolders afkomt! En je hoeft niet overal ja op te zeggen. Wie weet voel je straks net zoveel liefde voor je salontafel, als ik voor die van mij.

Marleen
Salontafel MarleenBijzettafel Marleen